Hoe u poortautomatisering kunt kiezen en installeren

2020-04-10

Hoe u poortautomatisering kunt kiezen en installeren

Automatische poorten openen en sluiten wanneer geïnstrueerd door verschillende methoden. Verzenders op afstand worden door poortseigenaren gedragen om hun poorten te bedienen met een druk op de knop op de afstandsbediening. Toegangscontrolesystemen gebruiken Gate Release -knoppen in de eigenschap om de poorten te openen. En toetsenborden of nabijheidslezers die buiten de poorten zijn geïnstalleerd, hebben toegang voor iedereen met de code of geprogrammeerde nabijheidstag.

 

Het is ook mogelijk om een ​​luskabel in de oprit binnen de poorten te begraven die de poorten bedient wanneer een voertuig erover gaat.

Onder normale omstandigheden gaan automatische poorten open wanneer deze wordt geïnstrueerd om dit te doen en na een bepaalde periode te sluiten.

Het verplaatsen van poorten mag echter niets of iemand mogen raken, dus een manier om hen te vertellen dat er iets op hun pad is, is nodig. Hier zijn veiligheidsfotocellen voor.

 

Fotocellen komen in paren en functioneren door een infraroodstraal van de ene naar de andere te sturen. Als deze balk is verbroken, sturen de fotocellen een signaal naar het bedieningspaneel van de poortautomatisering. Dit signaal vertelt de poorten meestal om te stoppen en volledig te openen.

 

Hoe u poortautomatisering kunt kiezen en installeren

Een typische fotocell opgezette swing gate -automatisering

 

Met swing poorten moet een paar fotocellen net buiten de poorten worden geplaatst (ervan uitgaande dat ze naar binnen openen) aan weerszijden van de drive en tegenover elkaar. Een tweede paar moet binnen de poorten over de oprit worden geplaatst, maar net buiten het bereik van de volledig open poorten.

Hoe u poortautomatisering kunt kiezen en installeren

 

 

Aangekomen bij automatische swing poorten van buitenaf

 

Als de poorten sluiten en een voertuig van buitenaf arriveert, worden de externe fotocelstralen verbroken, en de poort stopt met sluiten en keert om om de poorten te openen en te voorkomen dat ze het voertuig raken.

Automatische swing poorten

 

Een voertuig dat door de externe fotocellen is gegaan, breekt vervolgens de binnenste fotocellen ’ balk en voorkomt dat de poorten worden gesloten totdat deze is doorgegaan en de balk opnieuw wordt gevestigd. Vervolgens worden de poorten na de juiste vertraging gesloten.

fotocellen balk

 

 

 

Aangekomen bij geautomatiseerde swing poorten van binnenuit

 

Voertuigen die open poorten van binnenuit naderen, terwijl de poorten sluiten, zullen de binnenste fotocelstraal breken en de poorten stoppen. Ze keren om en openen volledig waardoor het voertuig erdoorheen kan gaan.

Geautomatiseerde swing poorten fotocel

 

Kleinere voertuigen en voetgangers

 

De vertraging die wordt ingesteld om Gates open te houden nadat een balk is hersteld, is belangrijk waarbij langzaam bewegende kleinere voertuigen of voetgangers door poorten gaan. Dit komt omdat op een gegeven moment de persoon of het voertuig de binnen- of buitenstralen niet zal breken. Waar lange poorten zoals een enkele poort met 5 bar worden geïnstalleerd, kan zelfs een auto in een positie zijn waar hij geen van beide balk breekt.

Voetgangers infraroodsensor

 

 

Het potentiële gevaar dat deze situatie creëert, kan worden verminderd door veiligheidsranden aan de poorten toe te voegen. De poorten zullen dan stoppen en omkeren als ze een object tussen de fotocelstralen van binnen en buiten sluiten. Het installeren van 24V -poortmotoren met obstakeldetectie zal hetzelfde resultaat bereiken. Dit omvat echter contact met de poorten.

 

Een alternatief is het installeren van vergrendelingsrelais die de poort openen openen wanneer een set fotocellen ’ Bundels worden onderbroken en laat alleen de opengrendelopdracht vrij wanneer het relais op de tweede set fotocellen wordt geactiveerd door hun balk te breken.

Zodra het voertuig of voetganger de binnenstraal breekt, worden de poorten open gehouden totdat ze erdoorheen gaan en de balk niet langer is gebroken.

Het kan duidelijk worden geacht dat elke vertraging tussen ongebroken fotocelstralen ervoor zorgt dat de poorten sluiten. Hoewel de huiseigenaren aan dit risico kunnen worden opgeleid, zullen bezoekers die geen ervaring hebben met automatische poorten niet op de hoogte zijn van de mogelijke gevaren en de werking van automatische poorten. Bijgevolg is het altijd van vitaal belang om elk mogelijk risico met veiligheidsapparatuur te verminderen of door toegang tot gevarengebieden te voorkomen.

Een laatste oplossing voor het verwijderen van voetgangerstoegang tot mogelijke risicogebieden in poorten die zijn ontworpen voor voertuigtoegang, wordt vergemakkelijkt door de installatie van een afzonderlijke voetgangerspoort. Dit kan worden vergrendeld met een elektrisch slot dat kan worden vrijgegeven via het toegangscontrolesysteem dat wordt gebruikt voor de automatische poorten, maar de poort zelf wordt handmatig geopend en gesloten.

 

Hoe u poortautomatisering kunt kiezen en installeren

Glijdende automatische poorten

 

Geautomatiseerde schuifpoorten schuiven langs de eigenschapsgrens bij het openen. In het ideale geval moeten fotocellen worden geïnstalleerd langs het volledige reispad van de schuifpoort.

Er is een mogelijkheid om blessures te scheren en te vangen waarbij de poort schuift tegen de randen van muren en palen of over open leuningen. Dit betekent dat veiligheidsfotocellen aan de binnenkant van de poort de volledige reis van de poorten moeten huisvesten om de poorten te stoppen als het mogelijk is voor iedereen om het gevarengebied binnen te gaan.

Sliding Automatic Gates

 

Door een paar fotocellen te installeren net buiten de poorten, zal alles wat hun balk breekt wanneer de poorten sluiten, de poorten stopt en openen.

 installing a pair of photocells

 

De fotocellen die in de poorten worden geïnstalleerd, stoppen en openen sluitingspoorten wanneer iets hun balk breekt.

gates stop and open

 

 

Kunnen fotocellen worden gebruikt voor exit?

 

Terwijl poorten stoppen met sluiten en openen wanneer de balk in de poorten is verbroken, kunnen fotocellen worden beschouwd als een goedkope optie voor uitgangsbesturing. Dit wordt echter niet aanbevolen, omdat het mogelijk is voor dieren, waaronder huisdieren of vogels om de binnenstraal te breken en dat poorten op ongewenste tijden te openen. Daarom moeten veiligheidsfotocellen worden gebruikt als precies dat, veiligheidsapparaten. Hun rol is om te voorkomen dat poorten mensen of voertuigen sluiten.

Een lusdetector omvat de detector zelf en een lus van een speciale kabel. De kabel wordt begraven op de oprit en opent de poort via de lusdetector wanneer een voertuig over de lus passeert. Deze zijn zeer betrouwbaar en langleven en vertegenwoordigen een van de beste manieren om Gates automatisch vanuit de poorten te bedienen. Het enige echte nadeel is dat een kanaal voor de lus op de oprit moet worden gesneden en gevuld met (meestal) bitumen, of de lus is geïnstalleerd in de basis van een nieuwe oprit.

loop detector

 

 

Fotocellen installeren/positioneren

 

Fotocellen zijn een essentieel onderdeel van de veiligheid van poortautomatisering en hun positionering bepaalt een groot deel van hoe veilige automatische poorten zijn. In alle gevallen moet een veiligheidsaudit die het type poorten bepalen, hun omgeving, poortgebruik, werkfrequentie en gebruikerskennis in de ontwerpfase worden uitgevoerd. Dit zal mogelijke risicogebieden en de soorten potentiële risico's bepalen. Veiligheidsfotocellen kunnen vervolgens worden geplaatst om gevarengebieden te dekken. Hun primaire rol is om te voorkomen dat Gates gevaarlijk blijven bewegen wanneer iemand of iets een risicogebied is binnengekomen en een infrarood fotocelstraal is gebroken.

Zodra gevarengebieden zijn geïdentificeerd en fotocellen op de juiste manier zijn geplaatst, is het volgende belangrijkste deel van de installatie van de fotocel hun afstemming. Als de infraroodstralen uitgestoten en ontvangen door een paar fotocellen niet nauwkeurig worden ontvangen of weerspiegeld, zijn de fotocellen waardeloos.

Een andere belangrijke overweging met fotocelinstallatie is hun hoogte van de grond. Verschillende berichten en kolommen zijn beschikbaar voor fotocellen en velen positioneren de fotocellen op een hoogte van ongeveer 600 mm. Lager dan dit en de stralen kunnen passeren onder grotere voertuigen zoals 4x4 pick-ups. Hoger en de stralen kunnen door de ramen van lage sportwagens of volledig over de bovenkant van cabrioles gaan met hun tops naar beneden.

 

Verschillende soorten fotocellen

 

De meest voorkomende combinatie van twee fotocellen is een zender en ontvanger. Draadtype of batterijtype.   De eerste stoot de infraroodstraal uit en de tweede detecteert zijn aanwezigheid. Alternatieven omvatten fotocellen die een infraroodstraal overbrengen bij een spiegel ‘ Ontvanger ’ Dat weerspiegelt de balk terug naar de zender om ook het signaal te ontvangen. Bij het kiezen van fotocellen hebben zender- en ontvangerparen de voorkeur, omdat direct zonlicht en regen de efficiëntie van reflectortypen kunnen beïnvloeden.

 

Hoe Gate Automation Photocell te kiezen en te installeren,   Neem contact op met Jutai als u advies of verdere richtlijnen voor het installeren van fotocellen wilt

Het delen van deze post:

Contact met ons

Vul meer informatie in, wij nemen binnen 24 uur contact met u op.

Factory Adres

5F, Mingjinhai Industrial Park, Shiyantown, Baoan, Shenzhen, China

E -

jutaigateaccess2@gmail.com

Contact met ons

Telefoon : 86-0755-29573855

- de telefoon : 8613143400257

Werktijd :8:00-18:00(Beijing tijd)

contact us