Hoe Gate Automation-fotocel te kiezen en te installeren

Hoe Gate Automation-fotocel te kiezen en te installeren

Automatische poorten openen en sluiten wanneer geïnstrueerd door verschillende methoden. Zenders op afstand worden gedragen door poortbezitters om hun poorten te bedienen met een druk op de knop op de afstandsbediening. Toegangscontrolesystemen maken gebruik van poortontgrendelingsknoppen in het pand om de poorten te openen. En bedieningspanelen of proximity-lezers die buiten de poorten zijn geïnstalleerd, bieden toegang voor iedereen met de code of het geprogrammeerde proximity-label.

 

Het is ook mogelijk om een ​​luskabel in de oprit binnen de poorten te begraven die de poorten bedient wanneer een voertuig eroverheen rijdt.

Onder normale omstandigheden gaan automatische poorten open wanneer daarom wordt gevraagd en sluiten ze na een bepaalde tijd.

Bewegende poorten mogen echter niets of niemand raken, dus een manier om hen te vertellen dat er iets op hun pad is, is nodig. Dit is waar veiligheid fotocellen voor zijn.

 

Fotocellen bestaan ​​in paren en werken door een infraroodstraal van de ene naar de andere te sturen. Als deze straal wordt verbroken, sturen de fotocellen een signaal naar het poortautomatiseringsbedieningspaneel. Dit signaal vertelt de poorten meestal om te stoppen en volledig te openen.

 

Hoe Gate Automation-fotocel te kiezen en te installeren

Een typische fotocel voor draaipoortautomatisering

 

Bij draaipoorten moet een paar fotocellen net buiten de poorten worden geplaatst (ervan uitgaande dat ze naar binnen openen) aan weerszijden van de aandrijving en tegenover elkaar. Een tweede paar moet binnen de poorten over de oprit worden geplaatst, maar net buiten het bereik van de volledig open poorten.

Hoe Gate Automation-fotocel te kiezen en te installeren

 

Aangekomen bij automatische draaipoorten van buitenaf

 

Als poorten sluiten en een voertuig van buiten komt, worden de buitenste fotocelstralen verbroken en stopt het hek met sluiten en keert het om om de poorten te openen en te voorkomen dat ze het voertuig raken.

Automatische draaipoorten

 

Een voertuig dat door de buitenfotocellen is gegaan, breekt vervolgens de binnenfotocellen ’ balk en verhindert dat de poorten sluiten totdat deze is gepasseerd en de balk is hersteld. Vervolgens sluiten de poorten, na de juiste tijdsvertraging.

fotocellen beam

 

 

Aangekomen bij geautomatiseerde draaipoorten van binnenuit

 

Voertuigen die van binnenuit open poorten naderen terwijl de poorten sluiten, breken de binnenste fotocelbundel en stoppen het sluiten van de poorten. Ze keren achteruit en openen volledig zodat het voertuig er doorheen kan.

Geautomatiseerde fotocel voor draaipoorten

Kleinere voertuigen en voetgangers

 

De tijdvertraging die is ingesteld om de poorten open te houden nadat een balk is hersteld, is belangrijk wanneer langzaam rijdende kleinere voertuigen of voetgangers door de poorten gaan. Dit komt omdat de persoon of het voertuig op een gegeven moment de binnen- of buitenbalken niet zal breken. Waar lange poorten zoals een enkele poort met 5 stangen zijn geïnstalleerd, kan zelfs een auto zich in een positie bevinden waar deze geen balk breekt.

Infraroodsensor voor voetgangers

 

Het potentiële gevaar dat deze situatie met zich meebrengt, kan worden verminderd door veiligheidsranden aan de poorten toe te voegen. De poorten stoppen dan en keren terug als ze sluiten op een object tussen de binnen- en buitenfotocelbundels. Het installeren van 24V poortmotoren met obstakeldetectie zal hetzelfde resultaat opleveren. Dit brengt echter wel contact met de poorten met zich mee.

 

Een alternatief is het installeren van vergrendelingsrelais die de poort vergrendelen wanneer een set fotocellen ’ bundels worden onderbroken en geven alleen het commando open vergrendeling vrij wanneer het relais op de tweede set fotocellen wordt geactiveerd door hun bundel te breken.

Zodra het voertuig of de voetganger de binnenbalk breekt, blijven de poorten open totdat ze er doorheen gaan en is de balk niet meer gebroken.

Het kan als voor de hand liggend worden beschouwd dat bij elke vertraging tussen ononderbroken fotocelbundels de poorten zullen sluiten. Hoewel de huiseigenaren voor dit risico kunnen worden opgeleid, zullen bezoekers die geen ervaring hebben met automatische poorten, zich niet bewust zijn van de mogelijke gevaren en de werking van automatische poorten. Daarom is het altijd van vitaal belang om eventuele risico's met veiligheidsuitrusting te verminderen of door de toegang tot gevarenzones te voorkomen.

Een laatste oplossing voor het verwijderen van toegang voor voetgangers tot mogelijke risicozones in poorten die zijn ontworpen voor toegang tot voertuigen, wordt vergemakkelijkt door de installatie van een aparte voetgangerspoort. Deze kan worden vergrendeld met een elektrisch slot dat kan worden ontgrendeld via het toegangscontrolesysteem dat wordt gebruikt voor de automatische poorten, maar de poort zelf wordt handmatig geopend en gesloten.

 

Hoe Gate Automation-fotocel te kiezen en te installeren

Automatische schuifpoorten

 

Geautomatiseerde schuifpoorten schuiven bij het openen langs de perceelgrens. Idealiter moeten fotocellen langs het volledige traject van de schuifpoort worden geïnstalleerd.

Er is kans op verwondingen door scheuren en opsluiten wanneer de poort langs de randen van muren en palen of over open leuningen glijdt. Dit betekent dat veiligheidsfotocellen aan de binnenkant van de poort de volledige slag van de poort moeten kunnen opvangen om te voorkomen dat de poort beweegt als iemand de gevarenzone kan betreden.

Sliding Automatic Gates

 

Door een paar fotocellen net buiten de poorten te installeren, stopt alles wat hun straal breekt wanneer de poorten sluiten, de poorten.

 installing a pair of photocells

De fotocellen die in de poorten zijn geïnstalleerd, stoppen en openen sluitende poorten wanneer iets hun straal breekt.

gates stop and open

 

Kunnen fotocellen worden gebruikt voor afsluiten?

 

Aangezien poorten niet meer sluiten en opengaan wanneer de balk in de poorten is verbroken, kunnen fotocellen worden beschouwd als een goedkope optie voor controle op uitgaande vluchten. Dit wordt echter niet aanbevolen, omdat het mogelijk is voor dieren, waaronder huisdieren of vogels, om de binnenbalk te breken en op ongewenste momenten de poorten te openen. Daarom moeten veiligheidsfotocellen als veiligheidsvoorzieningen worden gebruikt. Hun rol is om te voorkomen dat poorten naar mensen of voertuigen sluiten.

Een lusdetector bestaat uit de detector zelf en een lus van een speciale kabel. De kabel ligt begraven op de oprit en opent de poort via de lusdetector wanneer een voertuig de lus passeert. Deze zijn zeer betrouwbaar en gaan lang mee en vormen een van de beste manieren om poorten automatisch van binnenuit te bedienen. Het enige echte nadeel is dat een kanaal voor de lus in de oprit moet worden doorgesneden en gevuld met (meestal) bitumen, of dat de lus wordt geplaatst in de fundering van een nieuwe oprit.

loop detector

 

 

Fotocellen installeren / positioneren

 

Fotocellen zijn een essentieel onderdeel van de veiligheid van poortautomatisering en hun plaatsing bepaalt een groot deel van hoe veilig automatische poorten zijn. In alle gevallen moet in de ontwerpfase een veiligheidsaudit worden uitgevoerd die het type poort, hun omgeving, poortgebruik, bedieningsfrequentie en gebruikerskennis bepaalt. Dit bepaalt mogelijke risicogebieden en de soorten potentiële risico's. Vervolgens kunnen veiligheidsfotocellen worden geplaatst om gevarenzones af te dekken. Hun primaire rol is om te voorkomen dat poorten gevaarlijk blijven bewegen wanneer iemand of iets een risicogebied is binnengegaan en een infraroodfotocelbundel heeft gebroken.

Zodra gevarenzones zijn geïdentificeerd en fotocellen op de juiste manier zijn gepositioneerd, is het volgende belangrijkste onderdeel van de installatie van fotocellen hun uitlijning. Als de door een paar fotocellen uitgezonden en ontvangen infraroodstralen niet nauwkeurig worden ontvangen of gereflecteerd, zijn de fotocellen waardeloos.

Een andere belangrijke overweging bij de installatie van fotocellen is hun hoogte boven de grond. Er zijn verschillende palen en kolommen beschikbaar voor fotocellen en velen plaatsen de fotocellen op een hoogte van ongeveer 600 mm. Lager dan dit en de balken kunnen onder hogere voertuigen passeren, zoals 4x4 pick-ups. Hoger en de balken kunnen door de ramen van lage sportwagens gaan of volledig over de bovenkant van cabrio's met hun top naar beneden.

 

Verschillende soorten fotocellen

 

De meest voorkomende combinatie van twee fotocellen is een zender en ontvanger. Type draad of batterijvermogen.    De eerste zendt de infraroodstraal uit en de tweede detecteert de aanwezigheid ervan. Alternatieven zijn onder meer fotocellen die een infraroodstraal naar een spiegel zenden ‘ ontvanger ’ die de straal terug naar de zender reflecteert om ook het signaal te ontvangen. Bij het kiezen van fotocellen verdienen zender- en ontvangerparen de voorkeur, aangezien direct zonlicht en regen de efficiëntie van reflectortypes kunnen beïnvloeden.

 

Gate Automation-fotocel kiezen en installeren,   Neem contact op met JUTAI voor advies of verdere begeleiding bij het installeren van fotocellen

Het delen van deze post:

Stuur ons een e-mail

Werktijd :
8:00-18:00(Beijing tijd)
Fax :
86-0755-29573855
Telefoon :
8613480128941(Verwerkingstijd)
Factory Adres :
5F, Mingjinhai Industrial Park, ShiyanTown, BaoAn, Shenzhen, China
contact us