Hoe Gate Automation Photocell te kiezen en te installeren

Hoe Gate Automation Photocell te kiezen en te installeren

Automatische poorten openen en sluiten wanneer ze door verschillende methoden worden geïnstrueerd. Zenders op afstand worden door poorteigenaren gedragen om hun poorten met een druk op de knop op de afstandsbediening te bedienen. Toegangscontrolesystemen gebruiken poortontgrendelingsknoppen in het pand om de poorten te openen. En keypads of proximity-lezers die buiten de poorten zijn geïnstalleerd, geven toegang voor iedereen met de code of geprogrammeerde proximity-tag.

 

Het is ook mogelijk om een ​​luskabel in de oprit te begraven binnen de poorten die de poorten bedient wanneer een voertuig eroverheen rijdt.

Onder normale omstandigheden gaan automatische poorten open als daarom wordt gevraagd en sluiten ze vervolgens na een bepaalde tijd.

Bewegende poorten mogen echter niets of niemand raken, dus er is een manier nodig om hen te vertellen dat er iets op hun pad is. Dit is waar veiligheidsfotocellen voor zijn.

 

Fotocellen komen in paren en functioneren door een infraroodstraal van de ene naar de andere te sturen. Als deze straal wordt onderbroken, sturen de fotocellen een signaal naar het bedieningspaneel van de poortautomatisering. Dit signaal vertelt de poorten meestal om te stoppen en volledig te openen.

 

Hoe Gate Automation Photocell te kiezen en te installeren

Een typische fotocelopstelling voor draaipoortautomatisering

 

Bij draaipoorten moet een paar fotocellen net buiten de poorten worden geplaatst (ervan uitgaande dat ze naar binnen openen) aan weerszijden van de aandrijving en tegenover elkaar. Een tweede paar moet binnen de poorten aan de overkant van de oprit worden geplaatst, maar net buiten het bereik van de volledig geopende poorten.

Hoe Gate Automation Photocell te kiezen en te installeren

 

Aankomen bij automatische draaipoorten van buitenaf

 

Als hekken sluiten en een voertuig van buitenaf arriveert, worden de stralen van de fotocel aan de buitenkant onderbroken en stopt het hek met sluiten en keert terug om de hekken te openen en te voorkomen dat ze het voertuig raken.

Automatische draaipoorten

 

Een voertuig dat door de buitenfotocellen is gepasseerd, breekt vervolgens de binnenfotocellen ’ balk en voorkomt dat de poorten sluiten totdat deze is gepasseerd en de balk is hersteld. Daarna, na de juiste vertraging, zullen de poorten sluiten.

fotocellen straal

 

 

Aankomst bij geautomatiseerde draaipoorten van binnenuit

 

Voertuigen die van binnenuit open hekken naderen terwijl de hekken sluiten, zullen de binnenste fotocelbundel breken en het sluiten van de hekken stoppen. Ze keren achteruit en gaan volledig open zodat het voertuig er doorheen kan.

Geautomatiseerde fotocel met draaipoorten

Kleinere voertuigen en voetgangers

 

De tijdsvertraging die is ingesteld om poorten open te houden nadat een straal is hersteld, is belangrijk wanneer langzaam rijdende kleinere voertuigen of voetgangers door poorten gaan. Dit komt omdat de persoon of het voertuig op een bepaald moment de binnen- of buitenbalken niet zal breken. Waar lange poorten zoals een enkele poort met 5 spijlen zijn geïnstalleerd, kan zelfs een auto zich in een positie bevinden waar hij geen van beide balk breekt.

Infraroodsensor voor voetgangers

 

Het potentiële gevaar dat deze situatie oplevert, kan worden verminderd door veiligheidsranden aan de poorten toe te voegen. De poorten zullen dan stoppen en omkeren als ze sluiten op een object tussen de binnen- en buitenfotocelbundels. Het installeren van 24V poortmotoren met obstakeldetectie levert hetzelfde resultaat op. Wel is er contact met de poortjes.

 

Een alternatief is het installeren van vergrendelingsrelais die de poort vergrendelen wanneer een set fotocellen ’ stralen worden onderbroken en geven pas het commando open vergrendeling vrij wanneer het relais op de tweede set fotocellen wordt geactiveerd door hun straal te breken.

Zodra het voertuig of de voetganger de binnenbalk breekt, blijven de poorten open totdat ze erdoorheen gaan en wordt de balk niet meer gebroken.

Het mag als vanzelfsprekend worden beschouwd dat elke vertraging tussen ononderbroken fotocelbundels ertoe zal leiden dat de poorten sluiten. Hoewel de huiseigenaren voor dit risico kunnen worden geïnformeerd, zullen bezoekers die geen ervaring hebben met automatische poorten zich niet bewust zijn van de mogelijke gevaren en de werking van automatische poorten. Daarom is het altijd van vitaal belang om elk mogelijk risico te verminderen met veiligheidsuitrusting of door toegang tot gevarenzones te voorkomen.

Een laatste oplossing voor het verwijderen van toegang voor voetgangers tot mogelijke risicogebieden in poorten die zijn ontworpen voor toegang door voertuigen, wordt vergemakkelijkt door de installatie van een afzonderlijk voetgangerspoort. Dit kan worden afgesloten met een elektrisch slot dat kan worden ontgrendeld via het toegangscontrolesysteem dat wordt gebruikt voor de automatische poorten, maar het hek zelf wordt handmatig geopend en gesloten.

 

Hoe Gate Automation Photocell te kiezen en te installeren

Automatische schuifpoorten

 

Geautomatiseerde schuifpoorten schuiven bij het openen langs de erfgrens. Idealiter zouden fotocellen langs het volledige bewegingspad van de schuifpoort moeten worden geïnstalleerd.

Er is kans op snijwonden en beknellingswonden wanneer de poort tegen de randen van muren en palen of over open leuningen schuift. Dit betekent dat veiligheidsfotocellen aan de binnenkant van de poort de volledige beweging van de poorten moeten opvangen om de beweging van de poorten te stoppen als iemand de gevarenzone kan betreden.

Sliding Automatic Gates

 

Door een paar fotocellen net buiten de poorten te installeren, zal alles dat hun straal breekt wanneer de poorten sluiten, stoppen en de poorten openen.

 installing a pair of photocells

De fotocellen die in de poorten zijn geïnstalleerd, stoppen en sluiten de poorten wanneer iets hun straal breekt.

gates stop and open

 

Kunnen fotocellen worden gebruikt voor Exit?

 

Aangezien poorten stoppen met sluiten en openen wanneer de straal in de poorten is gebroken, kunnen fotocellen worden beschouwd als een goedkope optie voor controle over de uitgang. Dit wordt echter niet aanbevolen, omdat het mogelijk is dat dieren, inclusief huisdieren of vogels, de binnenbalk breken en op ongewenste tijden hekken openen. Daarom moeten veiligheidsfotocellen worden gebruikt als alleen dat, veiligheidsinrichtingen. Hun rol is om te voorkomen dat hekken voor mensen of voertuigen sluiten.

Een lusdetector omvat de detector zelf en een lus van een speciale kabel. De kabel wordt ingegraven in de oprit en opent de poort via de lusdetector wanneer een voertuig over de lus rijdt. Deze zijn zeer betrouwbaar en gaan lang mee en vormen een van de beste manieren om poorten automatisch van binnenuit te bedienen. Het enige echte nadeel is dat een kanaal voor de lus in de oprit moet worden doorgesneden en gevuld met (meestal) bitumen, of de lus wordt in de fundering van een nieuwe oprit gelegd.

loop detector

 

 

Fotocellen installeren / positioneren

 

Fotocellen zijn een essentieel onderdeel van de veiligheid van poortautomatisering en hun positionering bepaalt voor een groot deel hoe veilig automatische poorten zijn. In alle gevallen moet in de ontwerpfase een veiligheidsaudit worden uitgevoerd die het type poorten, hun omgeving, poortgebruik, bedieningsfrequentie en gebruikerskennis bepaalt. Hiermee worden mogelijke risicogebieden en de soorten potentiële risico's bepaald. Veiligheidsfotocellen kunnen dan worden geplaatst om gevarenzones af te dekken. Hun primaire rol is om te voorkomen dat poorten gevaarlijk blijven bewegen wanneer iemand of iets een risicogebied is binnengegaan en een infrarood fotocelbundel heeft gebroken.

Zodra de gevarenzones zijn geïdentificeerd en de fotocellen op de juiste manier zijn geplaatst, is het volgende belangrijkste onderdeel van de installatie van fotocellen hun uitlijning. Als de infraroodstralen die door een paar fotocellen worden uitgezonden en ontvangen niet nauwkeurig worden ontvangen of gereflecteerd, zijn de fotocellen waardeloos.

Een andere belangrijke overweging bij het installeren van fotocellen is hun hoogte boven de grond. Er zijn verschillende palen en kolommen beschikbaar voor fotocellen en vele plaatsen de fotocellen op een hoogte van ongeveer 600 mm. Elke lager dan dit en de stralen kunnen onder hogere voertuigen zoals 4x4 pick-ups passeren. Elke hogere en de balken kunnen door de ramen van lage sportwagens gaan of helemaal over de bovenkant van cabrio's met de bovenkant naar beneden.

 

Verschillende soorten fotocellen

 

De meest voorkomende combinatie van twee fotocellen is een zender en ontvanger. Draadtype of batterijvoeding.   De eerste zendt de infraroodstraal uit en de tweede detecteert zijn aanwezigheid. Alternatieven zijn onder meer fotocellen die een infraroodstraal naar een spiegel sturen ‘ ontvanger ’ die de straal weerkaatst naar de zender om ook het signaal te ontvangen. Bij het kiezen van fotocellen verdienen zender- en ontvangerparen de voorkeur, omdat direct zonlicht en regen de efficiëntie van reflectortypes kunnen beïnvloeden.

 

Hoe Gate Automation Photocell,   te kiezen en te installeren Neem contact op met JUTAI voor advies of verdere begeleiding bij het installeren van fotocellen

Het delen van deze post:

Stuur ons een e-mail

Werktijd :
8:00-18:00(Beijing tijd)
Fax :
86-0755-29573855
Telefoon :
8613480128941(Verwerkingstijd)
Factory Adres :
5F, Mingjinhai Industrial Park, ShiyanTown, BaoAn, Shenzhen, China
contact us